Esport Oilers

Aina kauteen 2013 nimellä Espoon Oilers tunnettu Esport Oilers on espoolainen salibandyseura. Miesten joukkue pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla Salibandyliigassa; lisäksi seuralla on naisten joukkue 2. divisioonassa sekä samoin kakkosdivarissa pelaava miesten II-joukkue. Juniorijoukkueita löytyy jokaisesta ikäluokasta.

Seura on perustettu vuonna 1990 ja se on Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura noin 800 lisenssipelaajansa voimin. Myös ”Öljymiehet” lempinimellä tunnettu espoolaisseura on saavuttanut Suomen mestaruuden kaiken kaikkiaan neljä kertaa liigataipaleensa aikana: keväät 1999, 2002, 2003 ja viimeisimpänä 2006 ovat päättyneet kultajuhliin Espoossa.

Kotihallina Oilersille toimii Tapiolan urheiluhalli Espoossa: yleisöennätys on vuodelta 2009 jolloin Oilers kohtasi kotonaan TPS:n – 4-1 kotivoittoon päättynyttä ottelua oli seuraamassa peräti 3214 innokasta salibandyn ystävää.

Oilersin riveihin on kuulunut myös tunnetuimpia suomalaisia salibandyn pelaajia kautta aikojen, ja pitääpä heistä muutama edelleen hallussaan Salibandyliigan ennätyksiä.

Koko yksitoista kautta kestäneen salibandyuransa Oilersia edustanut, kovaa jälkeä myös maajoukkueessa tehnyt Jaakko Hintikka tehtaili mestaruuskaudella 2005-2006 peräti 108 tehopistettä – ennätys on edelleen voimassa. Nykyään Ruotsissa ammatikseen pelaava Tero Tiitu sen sijaan pitää hallussaan yhden kauden maaliennätystä mätettyään vastustajian verkkoon 63 maalia, niin ikään kaudella 05-06. Kaksikko olikin vahva syy Oilersin mahtavaan kauteen ja toistaiseksi viimeisimpään Suomen mestaruuteen.

Vaikka salibandyhuuma jatkuu Espoossa, ei Oilers kuulu suoranaisesti kevään 2015 mestarisuosikkien joukkoon – kauden puolivälissä joukkue on silti pudotuspeliviivan yläpuolella.