NST Lappeenranta

Lappeenrannassa alunperin nimellä Nakkisormet ry perustettu NST on Salibandyliigassa pelaava yksinomaan kyseiselle lajille omistautunut urheiluseura. Seura pelaa kotiottelunsa Lappeenrannan urheilutalolla – vaaleansinisestä väristä tunnistettavan NST:n otteita mahtuu seuraamaan 1100 yleisön edustajaa.

NST:n miesten edustusjoukkue sai kaudelle 1996-1997 sarjapaikan 2. divisioonasta, nousu ykkösdivariin oli edessä saman kauden pääteeksi. Nousukiito jatkui kun innokkaat saimaalaiset nousivat suoraan ensimmäisen ykkösdivarikautensa päätteeksi lajin korkeimmalle sarjatasolla, Salibandyliigaan. Kahden liigakauden jälkeen edessä oli kuitenkin taas tipahtaminen porrasta alemmas. Ailahtevalla menestyksellä pelatut seuraavat kaudet eivät tuoneet toivottua nousua sarjatasolla, mutta miesten joukkueen onnistui kuitenkin selvityä Suomen Cupin finaaliin keväällä 2003. Joensuun Josba oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi finaalivastuksena, josta lappeenrantalaiset joutuivat poistumaan hopeamitalit kaulassaan finaalin päätyttyä murskaavin lukemin 19-4.

Naisten edustusjoukkue sen sijaan nousi kauden 2002 päätteeksi Naisten Salibandyliigaan – ja se on pysynyt korkeimmalla sarjatasolla siitä lähtien.

Kausi 2004-2005 oli NST:lle menestyksekäs: miesten edustusjoukkue nousi viimein takaisin korkeimmalle sarjatasolla ja naisten joukkue toi kotiin ensimmäisen SM-mitalin, pronssin. Menestys jatkui seuraavalla kaudella naisten tuodessa Lappeenrantaan seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden ja hopeaa Suomen cupista.

NST on tehnyt myös juniorityötä todella hyvällä menestyksellä – juniorijoukkueet ovat yhteenlaskettuna tuoneet eri ikäryhmissä seuraan toistakymmentä mitalia vuosien varrella. Miesten edustusjoukkueen osalta SM-mitalit antavat vielä toistaiseksi odottaa itseään.