Salibandykisat

Tämän kauden 2013-2014 salibandyliiga alkaakin olemaan joulutaukoa vajaa valmis. Syyskuun lopusta astihan sitä ollaan ympäri Suomen pelattu, johon pieni breikki onkin ihan paikallaan.

Ennen kuin pelaajat kinkun syöntiin pääsevät, kohtaavat vielä Tampereella Tampere Areenalla Classic ja Loviisan Tor. (scclassic.com sekä tor.fi) Näiden lisäksi vielä muutama kierros pelataan mm. Turussa, Oulussa, Tampereellekin matkataan uudelleen, Seinäjokikin valloitetaan sekä vielä Helsingissä ja Jyväskylässä päästään säbäämään. Kovin pitkää lepoa pelaajille ei suoda, sillä jo heti Tapanin tansseista toivuttuaan on Tampereella paikallisottelu kun Classic kohtaa Kooveen.

Kaikkia salibandyotteluitahan voi sitten käydä veikkaamassa Betsafen sivulla osoitteessa betsafe.com/fi/. Sieltä ensin klikkaat ylävalikosta kohdan kertoimet, vasemmasta vetovalikosta etsit kohdan salibandy ja pääset valitsemaan haluatko pelata Suomen, Ruotsin vaiko Norjan pelejä. Kuten ehkä huomaat, ennakkosuosikille tarjotaan pienempää kerrointa kuin yllättäjälle esim. tuohon Tampereen peliin olisi nyt kertoimet Classic 1.04 ja Tor 12.5. Olisihan se mukava yllätys laittaa kymppi kiinni Torille ja voittaakin yli 100 euroa. Sivusto muuten näyttää vähän tilastoa miten mikäkin on pelannut, joten jos vaikka Norjan liiga ei ole tuttua mutta sitä tekisi mieli pelata niin se antaa ainakin osviittaa miten kyseisen joukkueen pelit ovat menneet.

Naiset päästetään liigassaan myös kohta joulutauolle ja heillä tauko saakin kestää sitten ensi vuoteen asti. Mutta ennen taukoa vielä jännätään miten käy kun Porvoossa PSS kohtaa Lappeenrannan NST:en. (porvoonsalibandyseura.net vs. nst-lappeenranta.net). Jyväskylän Happee (happee.fi) kohtaa myöskin ennen taukoa Oulun joukkueen, samoin SB-Pro matkaa Helsinkiin Tapanilaan Erän (tapanilanera.fi) vieraaksi ja TPS Turussa kohtaa Kajaanin joukkueen Papaksen.

Mitä ja missäkin pelataan, voi joko käydä kurkkimassa seuran omilta sivuilta tai vaikka osoitteesta tilastopalvelu.fi Sieltä löytyvät viimeisimmät kuulumiset kaikista salibandyliiton otteluista niin sarjatasolta kuin divarijoukkueidenkin osalta. Salibandyliigan omilta sivuilta puolestaan löytyy viimeisimmät uutiset salibandyyn liittyen kuten vaikkapa se, että miten Suomen naiset kokivat finaalitappion Ruotsia vastaan MM- kisoissa, jotka juuri käytiin Tšekeissä. Häpeä ei ole hopea mutta tuskin kukaan kisoihin varta vasten lähtee häviämään finaaliottelua, vai mitä? Suomen fiiliksistä siis löytyy lisää salibandyliigan sivulta. Salibandyn MM-kisoja käydään parittomina vuosina naisten kisat ja parillisina miesten, joten ensi vuonna selviää, kuinka Suomen miehet taistelevat Ruotsin poikia vastaan.

Lukuisten divarimatsien lisäksi käynnissä on TEHO Sport Suomen Cup, jossa pelaa 106 joukkuetta. Cup on avoinna kaikille, ainoastaan sillä erotuksella että divarijoukkueet pääsevät mukaan vasta neljännellä kierroksella ja liigajoukkueet viidennellä. Viime vuoden 10 000 kuittaaja oli Jyväskylän Happee, joka jännittävän jatkoajan päätteeksi voitti Tampereen Classicin numeroin 8-7. Cup polkaistiin käyntiin alueellisina turnauksina lohkoittain ja joka lohkossa pelasi 4-5 joukkuetta. Suomen cupin voittaja ratkennee taas tammikuussa.