Happee

Happee on 80-luvun lopussa, tarkalleen 1989 perustettu jyväskyläläinen salibandyseura. Happeella on joukkueet sekä miesten että naisten sarjoissa lajin ylimmällä sarjatasolla Salibandyliigassa.

Seuran historia juontaa juurensa oikeastaan jo 80-luvun alkupuolelle, jolloin seurassa ei vielä pelattu salibandya vaan kyseessä oli harrastelijaporukka kaukalopallon pelaamiseen. Salibandy tuli mukaan kuvioihin oikeastaan lajille melko ominaisesti, opiskelijakilpailuiden kautta – lähtihän laji alunperin Ruotsissa myös leviämään nimenomaan opiskelijoiden keskuudessa.

Heti seuran virallisen perustamisen, tammikuun 1989, jälkeen joukkue ilmoittautui Salibandyn Suomen Cupiin ja aloitti samalla kaudella myös tuolloisen tilanteen mukaan alimmalta sarjatasolta, 2. divarista. Seuraavalle kaudelle perustettiin myös naisten joukkue, vuosi tuosta eteenpäin käynnistyi Jyväskylässä myös junioritoiminta salibandybuumin tuoksinass.a

Miesten puolella mitalien makuun Happee pääsi aikaisessa vaiheessa – pronssit ripustettiin kaulaan keväällä 1992. Menestys ei kuitenkaan tullut jäädäkseen ja seuraavat mitalit antoivat odottaa itseään aina kauteen 1999-200 asti – tuolloinkin kausi päättyi himmeimpien mitalien juhlintaan.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen on Jyväskylään matkannut SM-hopea kaudella 2004-2005, Suomen Cupin voitto 2013 ja viimein seuran ensimmäinen Suomen mestaruus joka ratkesi jyväskyläläisten hyväksi keväällä 2014.

Naisten joukkueen osalta mestaruus on vielä saavuttamatta – SM-hopeaa joukkue saavutti 2009 ja pronssia kolmesti 1990-luvun puolella. Suomen Cupin voittoja naisten joukkueelta sen sijaan löytyy kaksi – ensimmäinen 2002 ja jälkimmäinen 2012.

Happee pelaa kotiottelunsa parhaimmillaan 950 silmäparia vetävässä Jyväskylän monitoimitalossa.