Salibandy-pelaajia, joilla on muitakin vahvuuksia

Salibandy on kohtalaisen uusi palloilulaji, mutta se on saavuttanut nopeasti suosiota Suomessakin viimeisen 30 vuoden aikana. Monet ovat varmaan pelanneetkin sählyä, joka on hieman yksinkertaistettu versio salibandysta. Tätä peliähän on pelattu paljon mm. koulujen liikuntatunneilla. Salibandya pelataan kuitenkin myös kilpailu- ja maajoukkuetasolla, ja Ruotsi on yksi tämän lajin menestyneimmistä maista. Myös Suomella on perinteisesti ollut vahva joukkue, ja salibandyn Ruotsi-Suomi -maaottelut eli ”Finnkampen” -kilpailut ovatkin suosittuja yleisötapahtumia niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

Eräs lajin suuri nimi on ruotsalainen Daniel Marklund, joka on yksi maansa menestyineimmistä salibandypelaajista. Monet suomalaiset salibandyn ystävät varmaan muistavat vuoden 2006 MM-kisat, jolloin Suomella oli mahdollisuus napata ensimäistä kertaa lajin MM-kulta. Ruotsi – kukapa muukaan – asettui tälläkin kertaa vastaan finaalissa. Suomi aloitti pelin upeasti, ja aivan pelin lopussa se onnistui tasoittamaan pelin, jolloin peli siirtyi jatkoajalle. Ruotsi ja Daniel Marklundin joukkue kuitenkin voitti jatkoajalla, joten tällä(kin) kertaa Suomi sai tyytyä hopeasijaan.

FTP - Pokerin Säännöt

Daniel Marklund on salibandyn lisäksi luonut uraa myös toisessa kiehtovassa lajissa, nimittäin pokerissa. Marklund pelaa mm. Texas Hold ‘emia ja on selvittänyt tiensä turnauksissa parhaimmillaan jo 17. parhaan joukkoon (alkujaan kilpailijoita oli 6000), joten pokeri on selvästi Marklundin toinen vahva laji. Marklund ja tuhannet muut aloittivat pokeriturnauksen internetissä. Netti on hyvä paikka kenellä tahansa pokerista kiinnostuneelle tutustua erilaisiin pokeripeleihin, harjoitella omaa pelityyliä ja lopulta osallistua vaikka turnauksiin. Pokerin säännöt löytyvät helposti Full Tilt -pokerisivustolta, joka on muutenkin suositeltava sivusto kaikille pokerista kiinnostuneille.

Marklund ei ole ainoa salibandyn ja pokerin menestyksekkäästi yhdistänyt urheilija. Ruotsalaisen salibandy-seuran FIBK:n (Färjestadens IBK) kapteeni Mårten Palmefors on nimittäin hänkin osallistunut pokerin kansainvälisiin turnauksiin. Viimeksi USA:ssa järjestetyssä Texas Hold ‘em -turnaukessa 141 pelaajan joukosta hän valikoitui upeasti viiden parhaan joukkoon ja pokkasi samalla itsellensä 10 000 dollarin palkinnon. Kahden ruotsalaisen maajoukkuetason salibandy-pelaajan mukanaolo pokerin kovimmassa kärjessä kansainvälisellä tasolla on mielenkiintoinen yhteensattuma. Tai ehkä se ei olekaan yhteensattuma, vaan pokerissa on jotakin, joka sopii niin salibandyn kuin monen muunkin lajin pelaajille.