Euroopan menestyneimmät salibandyjoukkueet

Salibandyn kotimaa on Ruotsi, joten odottavat katseet suuntaavat rakkaaseen länsinaapuriimme kun puhumme Euroopan parhaasta salibandyteamista. Eikä kyllä pöllömmin ole Suomikaan pelannut kun katsellaan EuroFloorballin taulukoita, ja etenkin vuotta 2009 jolloin Suomen miehet voittivat sekä kultaa että hopeaa.

Mutta Ruotsin Allmänna Idrotts Klubb Innebandy eli AIK on voittanut useana vuonna peränjälkeen ja ollut myös Ruotsin mestari kahdesti. Myös Warbergs Innebandy Club 85 on menestynyt eurooppalaisittain hyvin ja neljästi tullut Ruotsin mestariksi. Ruotsin tämän hetken kovimmat joukkueet ovat IBF Falun sekä Storvreta IBK.

Yksi kovista salibandymaista Euroopassa on myös Sveitsi, jonka joukkue SV Wiler-Ersigen on pärjännyt myös hyvin Euroopan kisassa. Omassa maassaan se on voittanut mestaruuden kahdeksan kertaa joista kuusi on peräkkäisinä vuosina. Miesten Champions cupissa pelaa myös Latvian joukkue Lielvarde, kahden ottelukierroksen jälkeen jumbona. Voidaanko puhua menestyneestä joukkueesta? Noh, innokkaasta ainakin kun kerta cup-peleihin on päässyt.

Naisissa Ruotsin ja Sveitsin lisäksi Euroopan kisoissa on pärjännyt myös Tšekki. 90-luvulla myös Norja yritti pysytellä muiden maiden imussa mutta tuloksetta. Euroopan Champions cupissa Norjan joukkue on yhä toistaiseksi jumbosijalla nollalla pisteellä.