Salibandykisat Euroopassa

Ruotsista salibandy on levinnyt muuallekin maailmaan ja etenkin Euroopassa sitä pelataan monin paikoin. Vuonna 1986 sai päivänvalon kansainvälinen salibandyliitto jonka lyhenne IFF tulee englannin sanoista International Floorball Federation.

Suomen mukana sitä olivat perustamassa Ruotsi ja Sveitsi. Tällä haavaa siihen kuuluu 55 maata. Joka maalla on siis omat mestaruussarjansa joista Suomessa on Salibandyliiga, Ruotsissa Svenska Superliga miehille ja naisille Elitserien. Myös Sveitsin liiga, Swiss Mobiliar League, on lajissaan kova.

Myös muissa maissa on pelattu tai pelataan salibandya, ainakin Norjalla ja Latvialla on joukkue mukana Champions Cupissa. Euroopassa pelataan myös EuroFloorBall Cupia joka aiemmin tunnettiin nimellä Euroopan Cup. Se on Euroopan pääsarjassa pelaaville joukkueille oleva kisa, jossa pelataan mestaruudesta. Ensimmäiset kisat järjestettiin jo vuonna 1993, ja välillä vain joka toinen vuosi, kunnes vuodesta 2008 on kisaa pelattu taas joka vuosi.

Toinen Euroopan kisoista on vuosittainen Czech Open, jossa kisaa vuosittain yli 200 joukkuetta viidellä eri sarjatasolla. Miesten kisaa on aika tehokkaasti hallinnut Ruotsi ja naisia Tšekki.