Joukkueen näkyvyys ja markkinointi

Hyvin menestyneille kilpajoukkueille on yleensä kertynyt jo yksi tai useampia sponsoreita. Joukkue ja sen sponsori saavat molemmat näkyvyyttä joukkueen menestyksen myötä.

Harrastajajoukkueille tilanne on erilainen. Olisi hienoa saada sponsori tukemaan harrastusta, jotta kenttä- tai salimaksut, varusteet, matkat tai ylipäätään peleihin liittyvät kustannukset eivät olisi kohtuuttomia. Eri urheilulajeja ja niihin liittyviä joukkueita on kuitenkin Suomessakin lähes loputtomasti. Kaikille ei millään riitä sponsoreita.

Joukkue voi kuitenkin omalla paikkakunnallaan, kaupunginosassaan tai lähiympäristössään luoda näkyvyyttä ja jopa oman fanikuntansa. Netistä löytyy useita sivustoja, joiden kautta voi hankkia varusteita omalle joukkueelleen tai vastaavasti faneille erilaisia fanituotteita.

Fanituotteissa vain mielikuvitus on rajana. Oman joukkueen logoja voi painattaa paitoihin, housuihin, takkeihin, pipoihin, avaimenperiin tai vaikkapa lompakkoon. Tästä voit tutustua fanituotteisiin, joita on räätälöity muun muassa tölkinviilentäjiin, matka-adaptereihin, vuodevaatteisiin, koiran kulhoihin tai jopa hammasharjoihin, solmioista ja kalvosinnapeista puhumattakaan.

Pikkujunnut ovat esimerkki siitä, että he haluavat fanittaa kuuluisia huippujoukkueita ja maailmantähtiä. Kentän laidalla, melkeinpä lajista riippumatta, saattaa seistä ja huutaa useampi Messi tai Ronaldo. Oman joukkueen treeneihin saatetaan tulla, ei välttämättä oman seuran asussa, vaan Juventuksen tai Chicago Bullsin asuihin pukeutuneena. Vaikka fanituksen kohde olisikin ulkomaalainen huippujoukkue, saattaa se silti lisätä yhteenkuuluvuutta pelikavereiden kesken. Napsauta tätä ja löydät lähes loputtoman valikoiman huippujoukkuiden logoilla painatettuja tuotteita.