Tapanilan Erä

Tapanilan Erä on Salibandyliigassa pelaava joukkue, joukkue on osa monilajiurheiluseuraa joka kantaa samaa nimeä. Salibandyjaosto Erään perustettiin 1990, viisi vuotta Suomen salibandyliiton perustamisesta. Erä oli yksi kantavista seuroista kun salibandy alkoi ottaa vahvempaa jalansijaa Suomessa 1990-luvulla. Erä pelasi pitkään kotiottelunsa Mosahallissa, mutta siirtyi 2015 Vantaan Energia-areenalle – helsinkiläisjoukkue pelaa siis kotiottelunsa itse asiassa Vantaalla, mikä tuo toki lajin vielä laajemman yleisön ulottuville.

Miesten edustusjoukkue pelasi ensimmäisen kautensa 1. divisioonassa, mukana on alusta alkaen ollut myös naisten joukkue sekä juniorijoukkueita useassa eri ikäryhmässä. Mitalien osalta naisten ja tyttöjen joukkueet ovat tuoneet Erälle huomattavasti enemmän menestystä kuin miesten edustusjoukkue ja juniorit – naiset ovat voittaneet Suomen mestaruuden 7 kertaa. Naisten joukkue toi myös Suomeen ensimmäisen seurajoukkueiden Euroopan mestaruuden.

Miesten osalta suurimpiin saavutuksiin kuuluu Suomen cupin voitot vuosilta 2008, 2010 ja 2012 ja hopeamitalit Salibandyliigasta perättäisiltä kausilta 2008-2009 sekä 2009-2010.

Naisten edustusjoukkueen sekä eri juniorijoukkueiden menestys etenkin tyttöjen puolella oli 1990-luvulla huimaa, vuosituhannen vaihduttua on tahti hiipunut. Vuosituhannen alussa Erän vuonna 1985 syntyneiden ikäkausijoukkue teki tuhoisaa jälkeä poikien sarjassa, tasoittaen hieman kuilua tyttöjen seuralle tuomien mitalien määrään voittamalla C-junioreista A-junioreihin asti 4 perättäistä Suomen mestaruutta 2002-2005.