SSV

Salibandyseura Viikingit on itä-helsinkiläinen, alunperin jo vuonna 1986, tosin nimellä Salibandy ja Sulkapallo Vuosaari, perustettu salibandyseura. Suuren yleisön keskuudessa seura tunnetaan paremmin lyhenteellä SSV tai Viikingit.

SSV:n pari ensimmäistä kautta pääsarjatasolla eivät tuoneet tullessaan juurikaan menestystä, mutta kolmannen kauden espoolaisten kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit keväällä 1991 – ensimmäiset mitalit povasivat myös joukkueen tulevaa menestystä.

Heti seuraava kausi toi askeleen ylöspäin kun joukkue selviytyi aina finaaleihi asti – tuolloin Josba osoittautui kuitenki paremmaksi vieden mestaruuden Joensuuhun. Menestyksen makuun päässyt helsinkiläisjoukkue oli mahdoton pysäyttää seuraavalla kaudella – Josba kaatui keväällä 1992 jo välierissä ja ensimmäinen Suomen mestaruus oli helsinkiläisseuralle tosiasia kun finaalisarjassa kaatui toinen helsinkiläisseura, Viikingit.

SSV on kautta aikojen menestyinen suomalainen salibandyseura. Suomen mestaruutta SSV on juhlinut peräti 11 kertaa, hopeaa on joukkue ottanut kauden päätteeksi viidesti ja pronssimitatli on ripustettu kaulaan kolme kertaa.

Joukkueen kapteeni, pitkäaikainen maajoukkuepelaaja Mikael Järvi on ollut joukkueen mestaruuksista viimeisessä kahdeksassa mestaruusjoukkueessa mukana, alkaen kaudesta 2000-2001. Järvi on myös eniten Suomen mestaruuksia kuunaan voittanut pelaaja kymmenellä kultamitalillaan.

Pasilan urheilutalossa kotiottelunsa pelaava SSV on tehnyt myös väkevää juniorityötä alusta alkaen – se olikin ensimmäinen salibandyseura joka sai Nuori Suomi-sinetin osoituksena sinnikkäästä työstään juniorisalibandyn parissa.