Koovee

Koovee on tamperelainen salibandyseura – oikeastaan Koovee on osa perinteikästä, jo vuonna 1929 alunperin perustettua monilajiurheiluseuraa. Pelaajamäärässä mitattuna Koovee on Suomen suurin salibandyseura – lisensöityjä pelaajia eri joukkueissa ja eri ikäryhmissä on kaiken kaikkiaan yli tuhat. Koovee onkin tunnettu erityisesti uutterasta työstä juniorisalibandyn saralla, Suomen Salibandyliitto on myös tästä hyvästä palkinnut seuran Nuori Suomi-sinetillä.

Miesten edustusjoukkue salibandyyn aloitti kaudella 1996 1. divarista – jälki oli vakuuttavaa ja heti ensimmäisen kauden jälkeen juhlittiin nousua korkeimmalle sarjatasolle. Sama lento ei kuitenkaan jatkunut enää tulevalla kaudella, vaan Koovee tippui keväällä 1998 takaisin ykkösdivariin.

Seuraavat kaudet joukkue vietti divarisarjoissa, pelaten alimmillaan 3. divisioonassa. 2008 tilanne muuttui kun muutaman hyvän ykkösdivarikauden jälkeen varmistui nousu takaisin pääsarjaan. Tamperelainen, Salibandyliigassa pelannut Gunners siirsi toimintansa Kooveen alaisuuteen miesten edustusjoukkueen osalta samana keväänä. Seuraavan kauden joukkue pelasi nimellä G-Koovee, joka kuitenkin lyhentyi takaisin nykyään tunnettuun muotoonsa jo kaudelle 2009-2010.

Myös Kooveen naisten edustusjoukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla, Naisten Salibandyliigassa. Toistaiseksi kumpikaan joukkueista ei ole päässyt mitaleille korkeimmalla sarjaportaalla.

Koovee pelaa kotiottelunsa Tampereen Kaukajärvellä Spiral-areenalla – tunnelma nousee kattoon erityisesti kun vieraana on paikallisvastustaja Classic. Huomionarvoista Kooveen kotiareenassa on myös se, että Spiral-halli on Suomen ensimmäinen vartavasten salibandyä varten rakennettu areena.