Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut on lajin kattojärjestön IFF:n (International Floorball Federation) organisoima tapahtuma. Maailmanmestaruudesta pelataan joka vuosi – miesten kisat pelataan parillisina ja naisten puolestaan parittomina vuosina. Hallitseva maailmanmestari puolustaa titteliään siis aina kahden vuoden välein. Myös junioritasolla maailmanmestaruudesta kilvoitellaan samalla periaatteella – tosin pojat pelaavat junioritasolla parittomina vuosina ja naiset parillisina.
Vaikka lajin juuret juontavat aina 60-luvulle asti, pelattiin ensimmäiset miesten MM-kilpailut vasta 1996. Tuolloin kisat järjestettiin Ruotsissa, ottelupaikakuntina toimivat Tukholma, Skellefteå ja Uppsala. Lajin synnyinmaassa pelattujen kisojen mestaruuden vei odotetusta Ruotsi. Finaalissa kukistui Suomi maalein 5-0, pronssimitalit matkasivat vuonomaahan Norjan päihittäessa pronssiottelussa Tsekin.
Seuraavana vuonna järjestettiin myös ensimmäiset naisten MM-kilpailut – kolmen kärki oli täsmälleen sama myös naisten kisoissa Ruotsin päihittäessä finaalissa Suomen ja Norjan kampattua pronssiottelussa Sveitsin.
Lajin suosiosta erityisesti Euroopassa kertoo myös mitalitaulukko: Kaiken kaikkiaan vain viisi maata on päässyt mitaleille MM-kilpailuissa, vaikka yhteenlaskettaisiin miesten ja naisten MM-kilpailut ja juniorikilpailut. Kisoja on alusta asti dominoinut lajin emomaa Ruotsi jonka meriiteistä löytyy 8 kultaa miesten MM-kilpailuissa ja kuusi naisten puolella. Hyvänä kakkosena tulee Suomi kahdella mestaruudella sekä naisten että miesten sarjoissa. Suomi ja Ruotsi ovat ainoat maat salibandyn historiassa, jotka eivät ole jääneet kertaakaan mitalien ulkopuolelle maailmanmestaruuskilpailuissa.
Vuonna 2015 naisten maailmanmestaruuskilpailut saadaan ensikertaa Suomeen kun mitalien kohtalo ratkotaan Tampereella. Ensimmäinen kerta on tiedossa myös miesten kilpailuissa ensi vuonna, kun taisto maailmanmestaruudesta käydään Latviassa.